Bangkok Suurlähetystö

Suomalaiset kokkiopiskelijat Bangkokissa.

RASEKOn Kehittämisasiantuntija Lehtori Tomi Aho ja Kolme suomalaista kokkiopiskelijaa Eetu, Arttu ja Mikko matkasivat Bangkokiin työskentelemään viikoksi Suomen suurlähetystöön ja kolmeksi viikoksi viiden tähden huippuhotelliin Hotel Athéneen. Tästä alkoi kuukauden mittainen suuri seikkailu ”

Ensimmäisen viikon maanantaina kova työurakkamme lähti käyntiin ja lähdimme ostoksille hakemaan raaka-aineita ympäri Bangkokia. Toimme tietysti matkalaukullisen verran kotimaisia tuotteita mukanamme joita ei Thaimaasta saa tai tahdo löytyä millään. Matkalaukku piti sisällään mm. tuoretta ja kuivattua poronlihaa, Kolatun juustoja, tuoreita hilla- ja tyrnimarjoja, Mimiksen yrttejä ja paljon muuta herkkua. Muut raaka-aineet löysimme kiertämällä useassa eri ostoskeskuksessa ja foodmarketissa. Aloitimme myös tekemään esivalmisteluja koska tiistaina olikin jo ensimmäinen tilaisuus.

Tiistaina oli ensimmäinen tilaisuus suurlähetystössä. Teemana neljä vuodenaikaa. Tarjosimme kuuden ruokalajin menuun ja vieraita tilaisuudessa oli reilusti mm. Thaimaan opetusministeri sekä muita ministeriön edustajia. Esivalmistelut olivat jo maanantain jälkeen hyvällä mallilla joten käsittelimme tuoreraaka-aineemme sekä teimme vielä pikaisia viimeisiä hankintoja.

Vieraille tarjosimme seuraavia kotimaisia ruokia.

Tervetulo snack: ruisnäkkäriä piparjuurituorejuustoa, raastettua poroa ja hasselpähkinää

Alkuruoka: lohipastrami, tillimajoneesia, grillattua mummon kurkkua, nokileipää ja karpaloa

Väliruoka:
tummaa kanalientä, parsaa ja kanafrikadellejä

Pääruoka: poron ulkofilettä, savustettua palsternakkapyrettä, veloute kastiketta tummasta lihaliemestä ja paahdettu punajuurta

Juustot: Kolatun valma brietä ja kuttu cheddaria sekä tyrni-chilihilloketta

Jälkiruoka: kahvinamelakaa, financier leivos ja tuoreita lakkamarjoja.

Keskiviikkona vuorossa oli coktailtilaisuus jossa vieraita oli noin 50 thaimaalaista eri alojen edustajia. Esivalmistelut olimme jo aloittaneet maanantaina joten keskityimme pääosin cocktailpalojen esillelaittoon ja koristeluun. Toisinsanottuna hifistelimme ja hienosäädimme kokonaisuutta ja valmistimme viimeiset leivonnaiset sekä muut tärkeäm komponentit. Tarjosimme neljä suolaista ja kolme makeaa cocktailpalaa suurlähetystön vieraille vieraille. Tapahtuma olikin erittäin onnistunut ja saimme suurta kiitosta onnistuneesta tilaisuudesta. Suomen suurlähettiläs oli tyytyväinen tiimiimme lopputulokseen.

Cocktail-annokset High Tea tilaisuudessa:

Villiyrteillä maustettua näkkileipä, piparjuurituorejuustoa, paahdettua hasselpähkinää ja raastettua poroa

Lohipastrami, tillimajoneesia, karpalo-nokileipämurua, kaffirlimellä maustettua pikkelikurkkua ja rapeaa lohen nahkaa

Kolatun munajuustoa ja tuoreita lakkamarjoja

Ankan rintaa salmiakkikastikkeella ja savustettua palsternakkaa

Jogurtti panna cotta, Thai basilika öljyä ja mansikkaa

Kahvinamelakaa ja tyrniä

Torstaina lähdimme ostoksille ruokamarkettiin josta haimme tällä kertaa perjantain lounasmenuuseen tuoretta kalaa sekä muita tarvitsemiamme tuoretavaroita. Halusimme tarjota vieraille parasta mahdollista joka muistuttaisi jotain suomalaista arvokalaamme. Valitsimme Harmaa Pomfretti -nimistä herkkua joka on mm. Kiinassa hyvin suuressa suosiossa. Kala on lihan koostumukselta turskamainen mutta ulkomuodoltaan Kampelan muotoinen. Raaka-aineet tietysti saimme thaimaalaiseen tapaan suoraan kotiinkuljetuksena. Bageri Å Leipäjuuri oli hyvää vauhtia jo kohoamassa ja muut askareet jäivätkin sitten perjantaille tehtäviksemme.

Perjantaina Suomen suurlähetystössä tarjoilimme neljän ruokalajin lounasmenuun. Vieraina oli useita vaikutusvaltaisia henkilöitä. YK:n johtaja, kehitysjohtaja, ihmisoikeusjärjestön johtaja sekä EU:n lähettiläs. Oli kunnia päästä tekemään hienoa suomalaista ruokaa henkilöille joita arvostamme suuresti. Mukana lounaalla oli myös tietysti suurlähettiläs sekä muita Suomen suurlähetystön henkilöstöä.

Lounamenu piti sisällään Herkkutatti keittoa, juuri leipää ja ruskistettu voita sekä mustatorvisienellä maustettua tuorejuustoa. Pääruokana paistettua Harmaapomfrettia, pikkelöityä kevätkasvispaistosta, beurre blanc kastiketta ja tilliöljyä. Kuttucheddaria, Valma Brietä, Karpalosiirappia, hapanta omenaa, sokeroitua päärynää sekä chutneytä thaityyliin. Viimeisenä jälkiruokana jogurtti pannacottaa, thaibasilika öljyä ja mansikoita.

Oli suuri kunnia meille kaikille päästä kokemaan ja oppimaan miten Suomen suurlähetystö edustaa meitä pohjoisen asukkeja Thaimaan pääkaupungissa Bangkokissa. Tilaisuudet olivat erittäin tyylikkäitä ja tarkasti suunniteltuja. Saimme jokainen valtavasti oppia näistä tilaisuuksista ja tulevaisuudessa tulemmekin niistä jokainen hyötymään. Tässä tarinamme Suomen suurlähetystön työviikosta. Ensimmäinen viikko takana, kolme viikkoa edessä muiden töiden merkeissä joka onkin sitten ihan oma tarinansa.

– Eetu, Arttu, Mikko ja Tomi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Pidä blogia WordPress.comissa.

Ylös ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: