LondonDerry

Moikka, Lähdimme Pohjois-Irlantiin perjantaina 11.01.2019 kahdeksaksi viikoksi työssäoppimaan.

Matkalla oli pieniä ongelmia sillä lensimme Turusta-Helsinkiin, jolloin lento oli myöhässä, joten Helsinki-Dublin lento joutui odottamaan meitä mutta onneksi ehdittiin juuri ja juuri kun juostiin koko Helsinki-Vantaan lentoasemanläpi oikealle lennolle. Lento sujui Dubliniin ongelmitta, kunnes meille tuli viesti etteivät laukumme ole ehtineet oikealle lennolle mukaan. Tämän jälkeen alkoikin selvittäminen laukkujemme jäämisestä, Onneksi saatiin sekin hoidettua lentokentällä ja vihdoin päästiin etsimään oikeaa bussia LondonDerryyn joka olikin seuraava haaste.

Olimme Derryssä yöllä noin 00.30 aikaan jolloin Foyle tuli hakemaan meidät bussiasemalta ja vei meidät asuntoomme jossa tapasimme muut kolme opiskelijaa samasta asunnosta. Meillä oli viikonloppu aikaa ennen töiden alkua tutustua upeaan Derryyn ja odottaa laukkujemme saapumista. Laukkujen saapumattomuus tuotti kuitenkin aika paljon ongelmia, sillä jouduimme ostamaan jonkinverran tarvikkeita jotta pärjäämme viikonlopun yli.

Maanantai aamulla menimme Foylen koululle, jossa meitä infottiin erillaisista turvallisuus ja käytännön asioista sekä käytiin läpi miten työpaikkamme matkat sekä muut asiat hoituvat.

Tiistaina oli meidän ensimmäinen työpäivämme E&I Engineering:ssä jolloin menimme yhdeksäksi töihin bussilla noin kymmenen minuutin matkan. Paikalle päästyämme meidät ohjattiin ”luennolle” jossa käytiin läpi työturvallisuus ja terveys asiat, tämänjälkeen meidät vietiin eripaikkoihin töihin jossa työskenneltiin koko viikko.

Roni pääsi holkittamaan ja merkitsemään sähköjohtoja sekä käyttämään Sonic wielding(hitsauslaitetta).

Pinja vietiin kokoomaan pieniä sähkökeskuksia sekä vähäisen työmäärän ohella holkittamaan kaapeleita.

Vapaa-ajallamme olemme kierrelleet Derryssä katselemassa erilaisia nähtävyyksiä, käyneet pubeissa sekä salilla kaiken muun ruuanlaiton yms. ohella.

Yllätyksenä on tullut asuntojen kylmyys sisätiloissa vaikka niistä Suomessa varoiteltiinkin on kylmyys ihan eri luokkaansa täällä sisätiloissa.

Lauantaina Derryssä räjähti auto pommi luultavasti iskun takana oli tasavaltaisarmeijasta IRA:sta eronnut ryhmittymä joka on tehnyt viimevuonna useimpiakin samantapaisia iskuja pohjois-Irlannissa.Iskun kohteita ovat poliisit ja sotilaat.Lauantaina poliisiaseman edessä tapahtunut isku, tapahtui lähellä meitä joka säikytti jonkin verran sillä räjähdys oli niin suuri että vaikka välimatka olikin 1km tapahtuma paikalle, meidänkin ikkunat helisivät sen myötä jolloin myös oli ulkona liikkumiskielto lähellä aluetta.Onneksi kukaan ei loukkaantunut tapahtuneessa.

Muuten kaikki mennyt hyvin ja ensimmäinen viikko takana sekä seitsemän edessä.

Rauhansilta, Peace bridge
Guildhall

-Pinja Havia & Roni Rantanen, Sähkö16B

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Pidä blogia WordPress.comissa.

Ylös ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: