Työn touhussa

No niin, perille on päästy. Ja hetki jo oltukin paikan päällä, niin nyt voi kirjoittaa kokemuksista. Tapasin Oonan heti tiistaina, työn merkeissä. Hän, hänen työpaikkaohjaajansa Jóse sekä opiskelija Portugalista olivat sille päivälle saaneet toimistohommia: Eräänlaisen vedenpuhdistamon toimistoon oli tilattu uudet tietokoneet. Joku voisi sanoa, että ”jo oli aikakin”, sillä vanhoissa tietokoneissa oli vielä Windows XP. He aloittivat työt varmuuskopioimalla vanhoista koneista tietoja siirrettävälle kovalevylle. Tämä olikin melkoinen urakka, sillä koneet olivat niin hitaita että siinä vierähti tovi ja toinenkin.

Vähän lounasajan jälkeen poistuin paikalta, koska tämä toimisto suljettiin siltä päivältä ja Oonan ja muiden työt jatkuivat muissa kohteissa. Niistä voi lukea lisää Oonan omasta blogista.

Tänään tapasin yhteistyökumppanimme Education and Mobilityn edustajia. Paikalla oli Paula sekä Arrate. Juttelimme aiemmista opiskelijoista ja heidän työpaikoistaan. Yleisesti ottaen Rasekon opiskelijoihin oltiin erittäin tyytyväisiä. Parhaiten heidän mieleen kuitenkin oli jäänyt Timo, joka oli täällä aika lailla tarkalleen ottaen vuosi sitten. Timon matkaan voi tutustua vaikka videoiden välityksellä: https://www.youtube.com/playlist?list=PLMM4yCnaGdoxTbcJ2rBP_F3dE46TlAkr2

Tärkeimpiä ohjeita opiskelijoille oli: ”Don’t be shy, be active. Be patient, remember that first week is always difficult. Try to be autonomous”.

Oli myös mukava kuulla, että jatkossa meidän opiskelijoilla on mahdollisuuksia mennä myös Las Palmasiin tai Lanzarotelle, sillä Education and Mobility on laajentanut toimintaansa sinne viime vuoden lopulla.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Pidä blogia WordPress.comissa.

Ylös ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: