Iida käsitöökool Virossa

Kesällä 2020 piti olla työssäoppimisjaksoni Virossa. Covid-19 takia oli se keväällä täyttä tietämättömyyttä. Rajat aukesivat onneksi yhtä nopeasti, kun ne suljettiinkin. Heti kun rajat aukesivat, sain sovittua työharjoittelupaikan jaksolle 4.6-4.8.2020. Vaikka karanteenin pakkoa ei enää ollut, pyysi tuleva työnantaja pysymään 2 viikkoa vapaehtoisessa karanteenissa. Se antoi mahdollisuuden nauttia Viron kauniista luonnosta.

Ensimmäisenä työpäivä 18.6. pääsin tutustumaan Iidan käsityökoulun tekemisiin ja kangaspuiden museoon. Nopeasti piti hoitaa museo hyvään kuntoon ja valmistella seuraavalla viikolla alkavaa kudonnan peruskurssia.

Iidan käsityökoulun (Iida käsitöökool) omistaja ja vetäjä on Eva-Liisa Kriis. Hän pitää yllä kangaspuiden museota ja järjestää kesäisin erilaisia kudontakursseja. Tehtävänäni oli auttaa kurssien valmistelussa ja järjestelyssä.

Kiinnostuksen kohteena oli tutustua Viron kudontakulttuuriin ja tekstiileihin. Alkuu on ollut tosi mielenkiintoinen.

Kairi Radin

Rasekon Tekstiilialan opiskelija

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Pidä blogia WordPress.comissa.

Ylös ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: