Irlanti 30.5.-3.6.

Kevätlukukauden viimeisinä työtehtävinä oli matkustaa Irlannin tasavaltaan valmistelevan vierailun merkeissä. Alkuperäinen matkasuunnitelmamme piti sisällään vierailut kahdessa oppilaitoksessa sekä yhdellä työpaikalla. Maanantaina Dubliniin saavuttuamme saimme tiedon, että ensimmäinen tapamaamisemme Foyle International -yrityksen kanssa oli peruuntunut. Peruuntumisesta huolimatta matkustuspäivästä tuli pitkä ja monivaiheinen. Otimme lentokentältä vuokra-auton, joka päivien edettyä osoittautui erittäin hyväksi vaihtoehdoksi. Välimatkat olivat pitkiä ja monet siirtymät kuljimme isoja valtateitä pitkin.

Ensimmäisen yön majoituimme Dublinissa, josta jatkoimme tiistai aamuna matkaa kohti Corkia. Tiistaista torstaihin majoituimme perinteisen Irlantilaisen luonnon ympäröiminä, jossa vihreitä nummimaisemia riitti silmänkantamattomiin.

Keskiviikkona vierailimme Cashel Palace Hotelissa. Cashel Palace on ylellinen hotelli Irlannin sydämessä, joka huokuu kartanohenkeä. Se tarjoaa yksityisyyttä ja rauhaa sitä haluaville. Hotelli sijaitsee upealla paikalla Cashelin kallion vieressä kuvankauniissa Co. Tipperaryssa. Hotellia ympäröi luonto sekä alueen historia. Tapasimme hotellilla henkilöstöjohtajan sekä keittiöpuolesta vastaavan johtajan. Kävimme keskustelua ensisijaisesti keittiöpuolen opiskelijoiden harjoittelumahdollisuuksista. Hotellin edustajat korostivat hotellin korkeatasoisuutta, joten opiskelijoita valittaessa tulisi ottaa huomioon että kielitaito sekä ammatillinen osaaminen ovat hyvää jopa erinomaista tasoa.

Torstaina ohjelmassa oli tapaaminen Corkissa sijaitsevaan Partnership International -yritykseen. He tarjoavat harjoituspaikkoja sekä organisoivat opiskelijoiden jaksoihin liittyviä muita asioita, kuten majoitus, liikkumien ja sopimuksiin liittyvät asiat. Heidän toimistollaan tapasimme yrityksen omistajan, sekä muutamia muitakin työntekijöitä. Ilmapiiri oli todella hyväntuulinen sekä välitön. Heidän kanssaan yhteistyöhön lähdettäessä suurin osa opiskelijan matka-apurahasta menee suoraan yritykselle organisointikulujen kattamiseen. He jäivät ilolla odottamaan ensimmäisten Rasekolaisten saapumista Corkiin ja itseasiassa alustavaa keskustelua aiheen tiimoilta käytiinkin. Voi olla, että jo tänä syksynä sinne saattaa jokunen opiskelija lähteä hankkimaan kansainvälistä osaamista.

Perjantaina aamuyöllä lähdimme kotimatkalle. Hyvin onnistuneen matkan jälkeen oli mitä parhainta suunnata kesän vapaajaksolle.

Terveisin: Heidi ja Ari

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Pidä blogia WordPress.comissa.

Ylös ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: