KEKE Espanjassa

Tästä halusin kirjoittaa ihan oman tekstipätkän. 

Aloitetaan niillä hyvillä asioilla, jotka ovat kohdillaan Espanjassa. Viime vuosina Espanja on noussut kärkisijoille vastuullisessa ja kestävässä kehityksessä. Turismi on vahvasti osa Espanjan kansallista politiikkaa ja tulevaisuuden kehitystä. Viime vuosikymmeninä turistimäärät ja matkapalveluiden rakentaminen ovat kasvaneet valtavasti ja siten muokanneet maisemaa sekä tuoneet elintärkeää vaurautta monille Espanjan kehittyville alueille. Myös elävän kulttuuriperinteen säilyttäminen on ollut jo kauan tärkeä osa Espanjan kestävää matkailupolitiikkaa. Tästä esimerkkinä Flamenco- tanssijuhlat. 

Toisen ison plussan Espanja saa ravintoloista. Lähiruoka ja paikalliset raaka-aineet ovat suuressa roolissa ja ruoka tarjoillaan sopivan kokoisina annoksina. Meille opiskelijoille kuului arkisin kevyt lounas hotellin ravintolassa, ja ateriat olivat juuri sopivan kokoisia. Näin hävikkiä ei syntynyt – ainakaan meiltä. 

Toisin kuin Suomessa, Espanjassa kierrätys ei ole niinkään tarkkaa ja vastuullista. Metallit, muovi, biojäte, pahvi ja lasi kierrätetään kyllä, mutta hieman heikosti. Hotellimme lähimpään roskakatokseen kun roskia veimme, metallit ja muovi heitettiin samaan roska-astiaan. Myös hotellihuoneessamme oli vain yksi iso roska-astia, johon oletettavasti tuli heittää kaikki roskat. Kestävän kehityksen kannalta olisi hyvä, että hotellilla olisi ollut selkeästi lokeroitu roska-astia, johon roskat saisi jo itse lajitella. Toisaalta mitä hyötyä tästä on, jos ulkona kunnan roska-astioissa lajittelua ei ole otettu huomioon niinkään tarkasti. 

Meille opiskelijoille kestävä kehitys ja vastuullisuus oli jokapäiväistä. Kävelimme paikoista toiseen sen sijaan että käytettiin uberia, junaa tai bussia. Tuettiin monia pieniä paikallisia yrityksiä suurten ketjujen sijaan. Kunnioitettiin maan kulttuuria ja tapoja, ei esimerkiksi asteltu rantapromenadin kauppaan uimapuvussa. Koulussa nimikyltit, kirjoitusalustat sekä kaikki aktiviteettikurssin rekvisiitta (hiekkalapiot, hulavanteen, maalit yms.) kierrätetään aina seuraaville. 

Espanja on kaikella tapaa kiinnostava maa ja siitä on vielä ihan huimasti mielenkiintoista opittavaa. Palan halusta tutkia maata lisää ja tutustua maan kulttuuriin sekä tapoihin.

Ensi kertaan. 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Pidä blogia WordPress.comissa.

Ylös ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: