Fuengirola, Espanja

Hei

Olen Satu, 53v. Turusta ja opiskelen Rasekossa, Erikoisammattitutkintoa Mielenterveys- ja päihdetyöstä. Ammatiltani olen lähihoitaja, samaiselta alalta ja nykyisin teen opintojen ohella keikkaa Turun Vieroitushoitoyksikössä. Kun kuulin, että Rasekon opiskelijoilla on mahdollisuus lähteä KV-vaihtoon, niin tartuin siihen heti, koska mikään ei estänyt. Mikä tilaisuus ja kokemus, ihan MIELETÖNTÄ 🙂

Olenkin siis nyt Fuengirolassa (Los Boliches), Espanjassa ja harjoittelussa Aurinkorannikon Suomalaisessa Seurakunnassa. Kaikki on vasta alussa, kun olen täällä nyt viidettä päivää, mutta eiköhän paikka ja kaikenlainen SRK:n toiminta 3 kk:ssa kerkeä tulla melko tutuksi. SRK:ssa on tosi mukava työyhteisö ja meitä opiskelijoitakin on eri puolilta Suomea seitsemän tällä hetkellä. Mahdollista koti-ikävää SRK:ssa helpottaa se, että pärjää hienosti suomella, kun sekä työntekijät että asiakkaat ovat suomalaisia 😀 Paikkana se on myös siitä kiva, että siellä on monenlaista toimintaa. On SRK:n omia tapahtumia (mm. hartaudet, messut, raamattupiiri), mutta myös kahvila, info ja kirjasto toimintaa, erilaisia luentoja, ryhmiä, tapahtumia, juhlia, perhetoimintaa etc. Opiskelijoilla on myös mahdollisuus muun työn ohella suunnitella ja toteuttaa sellaista toimintaa, mikä erityisesti palvelisi ja liittyisi omiin opintoihin, kunhan se ei ole ristiriidassa SRK:n arvojen kanssa. Omatoimisuudesta on siellä erittäin paljon hyötyä. Alla linkki seurakunnan nettivivuille. Näköjään, olen itsekin päässyt jo yhteen kuvaan 😀

https://www.aurinkorannikonseurakunta.fi/

Fuengirolaan olen jo hiukan kerennyt tutustuakin, kierrellä ympäriinsä ja löysin paikallisen Lidlinkin, hauskaa. Tosin ruokatarvikkeet mm. leikkeleet, leivät, jogurtit eivät tietenkään ole samaa kuin Suomessa, joten paikalliseen aamupalaan kuuluu espanjalaiset makkarat ym. tuotteet. Kävimme myös yhden toisen opiskelijan kanssa Jetin Kebabissa, jonka kuulin olevan turkulaisen Jethro Rostedtin omistama. Paikalla ei Jetiä itseään juuri silloin näkynyt, vaikka maisemissa on, mutta tapasimme hänen poikansa siellä työskentelemässä 😀 Suomalaisia täällä on paljon. Joku kertoi, että syksy-talviaikaan, joka neljäs vastaantulija on suomalainen. Siitä olen vakuuttunut, koska kohtasin heti toisena päivänä vanhan tutun kadulla, jota en ollut nähnyt vuosiin ja sain kuulla täällä olevan muitakin yhteisiä tuttujamme 😀

Hyvin olen tänne kotiutunut, asunto on sitä mitä odotinkin ja kivalla sijainnilla, kävelykadun varressa, lähellä merta. Lähellä on oikeastaan kaikki muukin tarvittava, seurakunta mukaan lukien ja kävelymatkan (n.1,5 km) päässä Fuengirolan keskusta. Jos kävely ei innosta, niin junalla pääsee kätevästi niin keskustaan kuin Malagaankin ja kaikkiin siinä välissä oleviin paikkoihin. Junalipun hinta, 10€ loppuvuodeksi, ei päätä huimaa ja sillä voi rajattomasti ajaa näitä välejä.

Laitan tässä muutaman valokuvan mukaan ja palailen taasen jossain kohtaa.

Aurinko paistaa nytkin ja lämpöä on sellaiset 25 astetta.

Mukavaa ja värikästä syksyä Suomeen 🙂

Fuengirola 7.10.2022

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Pidä blogia WordPress.comissa.

Ylös ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: