Valmisteleva vierailu Tallinnaan 26.-28.4.2022

Tiistai aamuna saavuimme Tallinnaan. Tallinna on sekä lyhyen matkustusajan että edullisuutensa vuoksi loistava kohde liikkuvuusjakson toteuttamiseksi. Matka-aika Helsingistä on vain kaksi tuntia ja hinta per suunta reilut kaksikymmentä euroa. Saapumispäivänä vierailimme Tallinnasta noin tunnin ajomatkan päässä sijaitsevassa ammattioppilaitoksessa Vana-Vigala Tehnika- ja Teeninduskool:ssa. Kiersimme kampusalueen koulun kansainvälisyys asioista vastaavan Kai Hermannin johdolla. Tämä oppilaitos tarjoaa monialaisesti koulusta, ennen kaikkea taiteenaloille. Solmimme vierailumme päätteeksi yhteistyösopimuksen koulun kanssa ja he toivottivat Rasekon opiskelijat ja opettajat lämpimästi tervetulleiksi työelämäjaksoille. Koulun yhteydessä on asuntola, johon opiskelijoiden on helppo majoittua. Lisäksi heillä on laajat työelämäverkostot, joten harjoittelupaikat myös Tallinnan alueelta on helposti saatavilla.  

kuvassa metalliseppäopiskelijoiden työtila

Toisena päivänä vierailimme Tallinnan keskustassa sijaitsevassa Tallinn School of Service oppilaitoksessa ja tapasimme koulun kokkiopettaja Eero Kipan. Käyntimme aluksi söimme kolmen ruokalajin lounaan koulun opetusravintolassa Tämän jälkeen saimme kattavan kierroksen koulun tiloissa sekä solmimme myös heidän kanssaan yhteistyösopimuksen erityisesti ravintola- ja catering- sekä kauneudenhoitoalan opiskelijoiden ja opettajien liikkuvuusjaksojen toteuttamiseksi. Koulu tarjoaa hyvät oppimisympäristöt koulun sisällä sekä laajat työelämäverkostot. Lisäksi aloitimme alustavasti Viron Suomen Suurlähestyön juhlaillallisen suunnittelua yhteistyössä Rasekon ja Tallinn School of Service oppilaitoksen kesken.

Kuvassa Tallinn School of Service -oppilaitoksen kokkiopettaja sekä Tomi ja Heidi Rasekosta

Yövyimme vierailumme aikana uudessa Radisson Collection Hotel, Tallinnassa. Hotelli tarjoaa jatkossa Rasekon opiskelijoille työelämässä harjoittelumahdollisuuksia. Keittiö on korkeatasoinen, New Nordic Cusine – perinteitä kunnioittaen sekä artesaani- ja lähiruokaa suosien. Keittiöpäällikkönä Rene Uusmees Viron tunnetuimpia keittiöpäälliköitä.

Kuva Radisson Collection hotellin aulasta

Kokonaisuutena vierailu Viroon oli todella positiivinen kokemus paljon kohtaamisia vieraanvaraisten ja meidät lämpimästi vastaanottaneiden paikallisten kanssa sekä mikä tärkeintä matkalta mukaan tarttui uusia mahdollisuuksia tarjottavaksi Rasekon opiskelijoille ja opettajille. Ilolla jäämme odottamaan ensimmäisten rasekolaisten liikkuvuusjaksojen toteutumista tänne!

Kuva näkymä Tallinnasta hotellin ylimmästä kerroksesta kuvattuna

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Pidä blogia WordPress.comissa.

Ylös ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: