Kulttuuria Soulin sykkeessä

Soeul tarjoaa kulttuurin nälkäisille paljon koettavaa. Meillä suhteellisen lyhyt matka antoi mahdollisuuden tehdä muutama täsmäisku Soeulin ”must to see” nähtävyyksiin. Oman kiinnostuksemme lisäksi, kartoitimme myös opiskelijoita silmällä pitäen muutamia kohteita, joihin heidät olisi helppo myöhemmin ohjata tutustumaan. Vierailimme yhdessä Soulin lukuisista palatseista Geongbukgong Palacessa.

Palatsilta suuntasimme Soeulin suurimmille ruokamarkkinoille Gwangjang Food Marketille. Etukääten tiesimme toki, että markkinahumua tulisi riittämään, mutta siitä huolimatta väen sekä kojujen paljous alun hämmästelyn jälkeen jätti lähtemättömän vaikutuksen. Myynnissä oli niin raaka-aineita kuin ruokaa sekä tavaraa. Ostimme muutamia makupaloja niin suolaista kuin makeaa – taivaallisen hyviä makuelämyksiä kaikki!

Ruokakulttuuri Koreassa näkyy kaikkialla. Olemme syöneet niin lounaat kuin päivällisetkin korealaiseen keittiöön tutustuen. Lihaa tai kalaa, riisiä, nuudelia sekä kasviksia löytyy sopivassa suhteessa aina aterialta. Ruokaa söimme ennakkoluulottomasti niin ravintoloissa kuin katukeittiöstäkin. Pullotettua vettä ei juuri koskaan saanut ravintolasta, mutta kaupoista kylläkin. Jääkahvi, joka tuntui olevan iso trendi korealaisten keskuudessa, jäi jääpaljojen välttelyn vuoksi juomatta. Terveellä maalaisjärjellä (ja maitohappobakteereilla) saimme tehdä matkan ilman matkasairauksia.

Hotelliaamiainen on skandinaaviseen makuun ehkä hieman raskas, sillä tarjolla on samoja annoksia, kuin mitä olemme päiväsaikaan syöneet, joten olemme kukin omien tarpeiden mukaan hakeneet joko aamiaissämpylän viereisestä leipomosta, keittäneet hotellihuoneessa pikakahvit ja napanneet sitten matkan varrelta pientä purtavaa tai trendikkäästi olleet vain pätkäpaastolla aina lounasaikaan asti. Hyvin ravittuina joka tapauksessa joka ilta saaneet käydä nukkumaan lataamaan akkuja tulevaa päivää varten.

-Heidi & Tomi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Pidä blogia WordPress.comissa.

Ylös ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: