Työharjoittelu Espanjassa

Olen Aada ja opiskelen toista vuotta liiketaloutta Rasekossa. Olen työharjoittelussa Espanjassa kuusi viikkoa ja matka on tällä hetkellä puolessa välissä. Asun Benalmadenan satamassa ja bussiyhteydet toimivat täältä joka suuntaan. Olen myös löytänyt Uber sovelluksen, joka on helpottanut liikkumista paljon ja se onkin ollut kovassa käytössä. Työskentelen juuri avatussa kiinteistövälitysyrityksessä Solid House Costa del Sol:ssa, Fuengirolassa. Olen tutustunut lähialueiden kyliin ja kaupunkeihin, valokuvannut niitä sekä kirjoittanut esittelytekstejä, joita voidaan käyttää markkinoinnissa. Olen myös etsinyt kohteita asiakkaille espanjalaisen järjestelmän avulla, jonka opin nopeasti. Tämän lisäksi olen suunnitellut asiakastilaisuutta ja tehnyt kutsun tapahtumaan. Vanhempani lähtivät mukaani tälle reissulle. Vapaa-aikana tapaamme paljon ystäviä, käymme illallisilla ja olen myös itse saanut uusia kavereita. Kelit ovat olleet suotuisat, n.20-25c ja aurinko on paistanut lähes päivittäin.

Tässä pari kohdetta, joihin olen tutustunut.

MIJAS PUEBLO

Mijas Pueblo

Mijas Pueblon kaunis, valkoinen vuoristokylä sijaitsee noin 400 metrin korkeudessa merenpinnasta, vuorenrinteellä, noin 7 km Fuengirolasta. Kylään pääsee hyvin bussilla Fuengirolasta ja Torremolinoksesta kapeaa ja kiemuraista vuoristotietä pitkin.

Kylä on täynnä kapeita kujia, valkoisia rakennuksia, kukkaruukkuja, pieniä aukioita sekä upeita maisemia. Kylään voi tutustua myös aasikyydillä tai hevosvankkureilla. Kylä on täynnä pieniä kauppoja sekä ravintoloita. Kylästä löytyy erityisesti nahka-, keramiikka-, taide- ja matkamuistomyymälöitä.

Kylästä löytyy myös näköalatasanne, jonka ympärillä on puutarha, joka kukkii koko vuoden. Näköalatasanteelta avautuvat upeat maisemat ja kirkkaana päivänä sieltä voi nähdä Aurinkorannikon lisäksi Gibraltarin ja Marokon rannikon. Keskiviikkoisin klo.12 voit nauttia Flamenco Showsta kylän keskusaukiolla ( Plaza Virgen de La Pena).

Keskusaukion reunalla sijaitsee myös maailman pienin suklaatehdas, Mayan Monkey, jossa kannattaa käydä tutustumassa. Suklaatehtaalla on erittäin ystävällinen vastaanotto ja siellä järjestetään tutustumiskäyntejä. Kierroksen aikana kerrotaan suklaan alkuperästä, valmistuksesta ja saat herkullisia suklaamaistiaisia. Siellä voit tehdä myös itse erilaisia suklaatuotteita oman maun mukaan.

MAAILMAN PIENIN SUKLAATEHDAS

MAYAN MONKEY MIJAS

Maailman pienin suklaatehdas sekä suklaamyymälä, Mayan Monkey Mijas, sijaitsee Mijasin kylän keskusaukiolla nimeltään Plaza Virgen de La Pena. Tämä paikka on herkkusuiden paratiisi!

Mayan Monkey -nimi tulee siitä, että Mayat havaitsivat jo kauan sitten apinoiden syövän kaakaopapuja. Mayat sekoittivat paahdettuja ja jauhettuja kaakaonsiemeniä chileihin, veteen ja maissijauhoon. Sekoitusta kaadettiin astiasta toiseen, jolloin syntyi paksu vaahtoava juoma nimeltä ”xocolatl” eli ”kitkerä vesi”. Mayat ylistivät suklaata jumalten juomana.

Astuessani suklaapuotiin sisälle, vastassani oli herkullinen suklaan tuoksu sekä erittäin ystävällinen henkilökunta. Pääsin tutustumaan suklaan valmistukseen sekä sain herkullisia suklaamaistiaisia. Suklaatehtaassa voi halutessaan valmistaa itse omia suklaatuotteita, joita voi ostaa samalla hinnalla kuin myymälästä. Suklaita sai koristella lukuisilla makuelämyksillä (pähkinät, kuivatut hedelmät ja marjat, mausteet jne.) Kolmessa suuressa kattilassa kiehui ihanaa sulaa suklaata (maitosuklaa, valkosuklaa, tummasuklaa)

Suklaatehtaassa valmistetaan myös itse yksilölliset, pahviset suklaarasiat saksalaisella koneella, joka on suunniteltu vuonna 1934 ja se toimii edelleen. Suklaatehtaan omistaja, Jason, teki minulle henkilökohtaisen suklaarasian laitteella. Hän esittelee suklaatehdasta myös vierailijoille sekä kertoo suklaan mielenkiintoisesta historiasta.

Kokemus vierailusta suklaatehtaassa oli hyvin positiivinen ja mieleenpainuva. Voinkin suositella kaikille tutustumista sinne.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Pidä blogia WordPress.comissa.

Ylös ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: