Kotiinpaluu Espanjasta

Kahden viikon kansainvälisyysjakso Espanjassa on päättynyt ja Suomeen kotiuduttu. Paluulento kotiin oli keskiviikkona 16.11.2022.

Kansainvälisyysjakson aikana tein Espanjassa samoja töitä, kuin mitä teen Suomessakin. Toimin Tilitoimisto Aarniossa Turussa kirjanpitäjänä ja tiiminvetäjänä, sekä kehitän toimistomme kirjanpidon automaatiota. Suoritan Rasekossa Lähiesimiehen ammattitutkintoa oppisopimuksella osana tiiminvetäjän työnkuvaani. Työpäiväni Espanjassa koostuivat minulle nimettyjen asiakkaiden kirjanpitojen tekemisestä, asiakaspalvelusta ja automaation kehittämisestä. Työpäivät olivat samanlaisia kuin Suomessa, eli 7,5 tuntia päivässä ja työtä tehtiin Suomen aikaan liukuvasti alkaen klo 7–9 ja päättyen klo 15-17 välillä. Kello on tällä hetkellä Espanjassa tunnin taaempana, joten aamuisin joutui olemaan ajoissa hereillä ehtiäkseen töihin Suomen aikaa klo 8. Tämä ei haitannut, koska tällöin töistäkin pääsi Espanjan aikaan jo ajoissa kotiin.

Espanja on aina kiehtonut itseäni, mutta en ole aiemmin kyseissä maassa vieraillut. Kun sain kuulla Rasekon kautta mahdollisuudesta lähteä kansainvälisyysjaksolle, otin pikimmiten yhteyttä työnantajaani ja kysyin mahdollisuutta päästä käymään Espanjan Fuengirolan toimipisteessä. Tämä onnistui yllättävän nopealla aikataululla ja kohta olinkin jo reissussa. Kirjanpitäjän työhön nähden ajankohta reissulle oli parhain, sillä loppuvuodet ovat yleensä hieman hiljaisempaa aikaa töiden osalta. Keväät ovat taas kirjanpitäjille todella kiireisiä tilinpäätöksien takia. Marraskuussa Espanjassa ei myöskään ole liian kuuma, joten alueeseen oli mukava tutustua ilman kovaa lämmön paahdetta. Turistikausi oli jo päättynyt.

Hyödynsin vapaa-ajan liikkumalla paljon Fuengirolan lähialueilla. Askelia kertyi paljon, koska kuljin matkani suurimmaksi osaksi kävellen ja Renfe -paikallisjunalla. Käytössäni oli myös auto, joten pääsin vierailemaan kylissä vuorten juurella, kävin paikallisessa urheiluvaatteiden Outlet -myymälässä ja kauppakeskuksessa. Tutustuin muihin alueen kaupunkeihin, kuten Bedalmadenaan ja Malagaan. Renfellä pääsee suoraan Malagan vanhan kaupungin viereen. Työpäivien jälkeen nautin ruokailuista ravintoloissa ja yhtenä iltapäivänä jopa uskaltauduin kampaajalle!

Parasta koko kahden viikon aikana oli tavata Espanjassa töitä tekevät kollegat, tutustua uuden maan kulttuuriin ja vierailla uusissa paikoissa. Eniten reissussa jäi harmittamaan, että Espanjan kieltä en matkan aikana ehtinyt juurikaan oppimaan. Fuengirola on alueena suomalaisten suosima, joten paikassa sai paljon palvelua englanniksi.

Vaikka Suomeen ja kotiin on aina kiva palata, niin kyllä silti jäin kaipaamaan Espanjan Aurinkorannikon aurinkoa, lämpöä ja kauniita maisemia. Toivottavasti pääsen pian taas Espanjaan!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Pidä blogia WordPress.comissa.

Ylös ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: