Kuulumisia Fuengirolasta

Hei taas

Harjoittelu Fuengirolassa on nyt yli puolivälin, vajaa 2 kuukautta on mennyt siivillä. Ilmat on olleet keskivertoa lämpimämmät ja koko lokakuu mentiin aurinkoisissa 25-30 asteen lämpötiloissa, eikä nyt marraskuussakaan ole T-paidoista tarvinnut luopua.

Ns. ”Kuherruskuukausi” on kuitenkin nyt ohi. Läheisten ja ystävien lisäksi, on kyllä Suomen luontoa, metsää, kaikkea vihreyttä ja kasvillisuutta tullut kova ikävä. Täällä, ulkona kaikki kadut ovat laattaa ja kiveä, samoin myös sisätilat. Nekin pienet ruohopläntit ja kasvillisuus ovat täällä lähes kaikki kuivahtaneet ja kellastuneet. Olen myös hämmästynyt siitä, kuinka paljon täällä paikallisilla on koiria lemmikkinä ja niitä käy ihan sääliksi, kun joutuvat ulkoilemaan ja tekemään tarpeensa kivikaduille. Fuengirola on myös mielestäni ihan täyteen ahdettu ja rakennettu sekä ihmisiä piisaa ympäriinsä. Kaipaan toisinaan väljää tilaa ja rauhaa. Yhtenä päivänä olikin ihan virkistävää käydä Torremolinoksessa ja Benalmadenassa, joissa tuntui olevan hieman väljempää ja rauhallisempaa. Ihannepaikka, tämä on kuitenkin ihmiselle, joka kaikesta sellaisesta auringon lisäksi pitää 🙂

Aurinkorannikon suomalaisessa seurakunnassa (harjoittelupaikka), riittää monenmoista tapahtumaa ja lisää on tulossa, kun joulukuu lähestyy. Vapaaehtoisia, opiskelijoiden ja vakihenkilökunnan lisäksi, on seurakunnassa onneksi paljon, koska ilman heitä ei mm. kahvila ja infopiste -toimintaa pystyisi samassa mittakaavassa pyörittämään. Marraskuun lopulla ja joulukuuksi on kaiken muun toiminnan lisäksi tulossa mm. Hiljaisuuden-retriitti, joululaulu-hetkiä, konsertteja, puurojuhlaa sekä asunnottomille järjestettävä joulujuhla. Joulukuun alussa, Saapas-toiminnassa, jossa itsekin olen mukana, järjestetään nuorille päivä kiipeilypuistossa, Aventura Amazoniassa. Itsekin sitä kovasti odotan ja siitä ehken kuvia ja tarinaa sit myöhemmin.

Lunta on tainnut Suomeen tulla jo Etelä-Suomea myöten. Siitä ei täällä ole tietoakaan 😉 Tosin toivon kyllä, että kun Suomeen vuoden vaihteessa palaan, että lunta olisi maassa. Kyllä se lumi tuo valoa kuitenkin pimeyteen 🙂 Muutama kuvakin ohessa mukana.

Laitan tässä lopuksi pari sivustoa, joista voi katsella ja kysellä asuntoa, mikäli Espanjan Aurinkorannikko kiinnostaisi harjoittelupaikkana. Itse asioin Rantakylä Groupin kanssa ja kaikki oli turvallista, mutkatonta ja helppoa, kun pystyi asioimaan suomeksi ja sopimukset olivat myös suomeksi. Olen myös ollut tyytyväinen heidän palveluihinsa, kaikki informaatio ja sovitut asiat ovat pitäneet paikkansa, asunnon suhteen.

https://rantakyla.com/

https://tupasi.net/

Fuengirola 22.11.2022 Terveisin Satu

Kuuluisa härkä kukkulalla

Fuengirola, mereltä kuvattuna

Iltavalot

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Pidä blogia WordPress.comissa.

Ylös ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: