KV-polku vaihto suunnitelma

Kerron tässä postauksessa miten valmistautuisin jos lähtisin vaihtoon Tallinnaan. 

Ensimmäisenä pitää löytää työpaikka Tallinnasta joka olisi valmis ottamaan tälläisen harjoittelijan töihin. Löydän työpaikkailmoitukset ja yhteystiedot helposti netistä monelta eri sivustolta ja laitan hakemuksen tai otan suoraan yhteyttä ja kerron tilanteestani. Kun teoriassa tämä paikka on nyt löytynyt ja on sovittu milloin voisin aloittaa on aika alkaa miettimään miten asuisin Kyseisessä kaupungissa ja miten matkustan sinne. 

Itselle on heti selvää että matkustaisin Tallinnaan laivalla koska se on järkevin ja edullisin ja Helsinkiin mistä laiva lähtee saisin kyydin perheeltäni tai kavereiltani autolla.

Asuminen Tallinnassa onkin sitten sellainen homma että se riippuu täysin työpaikastani minne menisin että esimerkiksi jotkut työpaikat saattavat tarjota asumisen ilmaiseksi mutta jos ei järkevintä olisi jos saisin jonkun muunkin lähtemään vaihtoon Tallinnaan samaan aikaan ja voisimme etsiä asunnon jonka kulut maksettaisiin puoliksi. Asunnot Tallinnasta löytäisin samalla tavalla kuin työpaikankin eli netistä. 

Asumisen rahoitus ja eläminen Virossa 

Millä rahalla sitten elän ja pärjään ulkomailla jos töistäkään ei makseta palkkaa no minulla on säästöjä vanhemmat jotka tukevat ja saan eramus apurahaa joten en usko että taloudellisesti vaihto tulee olemaan ongelma. Sitten liikkuminen työpaikan ja asunnon välillä sekä vapaa-ajalla. Matka töihin ja takaisin tulisi onnistumaan varmaankin bussilla tai muulla julkisella liikenteellä ja jos matka ei ole pitkä voin myös ottaa oman polkupyörän mukaan. Vapaa-ajalla liikkuisin varmaan aika pitkälti samoilla ajoneuvoilla. 

Lopuksi sitten vielä kerron vähän mitä pitää hoitaa kun lähtee Viroon pidemmäksi aikaa tarvitseeko viisumia entä paikallisen pankkikortin jne. Viisumia ei viroon tarvitse riittää että sinulla on joku kuvallinen henkilötodistus esimerkiksi passi tai ajokortti. Alle kolmen kuukauden matkalle Viroon et tarvitse erillistä työlupaa eikä sinun tarvitse virallisesti rekisteröityä Viroon. Mutta jos olet maassa yli 3 kuukautta sinä tarvitset Viron henkilötunnuksen ja asuinosoitteesi on ilmoitettava Viranomaisille. Paikallista pankkikorttia sinä et tarvitse riittää että pankkisi on EU;n sisäinen pankki. Kaiken muun tarvittavan tiedon tulet löytämään esimerkiksi ulkoministeriön nettisivulta. 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Pidä blogia WordPress.comissa.

Ylös ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: