Matka Salzburgiin alkaa

20.8.2022

Blogi postaus tulee hieman myöhässä mutta kerron miltä minusta tuntui ennen kun lähdin Itävaltaan Salzburgiin KV-jaksolle ja millaisia tunnelmia ja odotuksia minulla silloin oli tulevan matkan suhteen. Valitsin itävallan kohde maaksi, koska itävalta ja ennen kaikkea Salzburgin kaupunki itävallassa on mielestäni kauneimpia paikkoja mitä Euroopasta löytyy. Upeat alppimaisemat ja itävaltalainen kulttuuri ovat kiehtoneet minua niin kauan kuin muistan. Olen monet kerrat ollut itävallassa ja aina maa sykähdyttää minut kauneudellaan. Kun kuulin mahdollisuudesta mennä suorittamaan KV-jakson Itävaltaan, olin todella innoissani ja se oli unelmani täyttymys. En malta odottaa mitä hienoja kokemuksia matka tuokaan tullessaan.

Koska olen hius- ja kauneudenhoitoalan opiskelija minulla on tarkoituksena mennä työssäoppimaan erääseen kampaamoon nimeltä Tarquini Hair Salon, joka sijaitsee aivan Salzburgin kaupungin ydin keskustassa. Kampaamon omistaja on huippustailisti, joka on ollut maailmanmestari Mario Kranklin oppilaana aikoinaan. Kampaamon omistaja itsekin on kuuluisa hius-ja kauneudenhoitoalan piireissä ja hänet kaikki tietävät ympäri Itävaltaa, jopa Sveitsissä ja Saksassa asti. Olen siis menossa erittäin tasokkaaseen kampaamoon työssäoppimaan. Tulen varmasti oppimaan paljon häneltä ja muilta työntekijöiltä salongissa. En usko että parempaa työssäoppimispaikkaa kampaamo alalta ihan äkkiä löytyy.

Työssäoppimisen aikana minulla olisi tarkoituksena oppia lisää hiustenleikkauksesta ja sen tekniikoista, mutta ennen kaikkea hiusten värjäyksestä, missä minulla on vielä paljon opittavaa ennen kuin valmistun kampaajaksi. Työssäoppimisjaksoni jälkeen minulla nimittäin olisi tarkoitus suorittaa näytöt Suomessa hiustenvärjäyspalveluista. Toivottavasti saan paljon työkokemusta jakson aikana ja monia asiakkaita joille voin toteuttaa heidän haluamansa kokonaisuuden.

Löysin pienen 16m2 opiskelija-asunnon läheltä kampaamoa. Sijainti on erinomainen, koska siitä on vain muutaman minuutin kävelymatka kampaamoon missä tulen työskentelemään. Asunto on myös siinä mielessä ihanteellisessa paikassa että se on lähellä kaikkia palveluita, ravintoloita ja ostoskeskusta. Asunnon koko hieman hirvittää, koska en ole koskaan asunut niin pienessä asunnossa, mutta toivottavasti totun siihen pian.

Toivon todella matkaltani uusia ihania kokemuksia, upeissa maisemissa seikkailua, mielenkiintoisten ihmisten tapaamista ja ehkä jopa uusia ystäviä. Itävallan kulttuuriin tutustuminen tulee olemaan myös jännää ja kiinnostavaa. Odotan että pääsen analysoimaan mielessäni Suomalaisen ja Itävaltalaisen kulttuurin, tapojen ja ihmisten eroavaisuuksia, koska olen aina ollut kiinnostunut ihmisistä ja siitä mitä ihmiset ajattelevat ja miksi he ajattelevat jollain tietyllä tavalla. Nyt pääsen näkemään todella miten yleinen maan kulttuuri muovaa ihmistä ja ihmisten ajatusmaailmaa tietynlaiseksi.

Seikkailuni itävaltaan alkaa 20.8.2022 aamulla, jolloin matkustan lentokoneella Turusta Wieniin ja Wienistä junalla Salzburgiin kuvottavan painavan matkalaukkuni kanssa. Ensimmäinen työpäiväni Tarquini Hair Salonissa alkaa 23.8.2022 klo 9 aamulla.

Olen innostusta ja odotusta täynnä siitä mitä tämä 6kk KV-jakso Salzburgissa, itävallassa tuokaan tullessaan ja olenko unohtanut siinä ajassa jo miten puhua suomenkieltä kun 6kk päästä tulen takaisin kotimaahan.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Pidä blogia WordPress.comissa.

Ylös ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: