Ensimmäinen viikko Salzburgissa

20.8.2022

Matka Salzburgiin sujui hienosti ja hengissä olen edelleen vaikka lentopelko valtaa mielen aina kun astun sisään lentokoneeseen. Jokaisella lentomatkallani olen nimittäin aina varma siitä että sekä minä että lentokone missä satun istumaan lennämme viimeistä kertaa ja olemme pian molemmat romuna. Lentoni lähti Turusta aamuyöllä Riikaan ja siellä odottelin jännittyneenä seuraavaa lentoani Riikasta Wieniin. Wieniin päästyäni minä sekä kuvottavan painava matkalaukkuni hyppäsimme junaan joka menee Salzburgiin. Salzburgiin päästyäni, kävelin juna-asemalta asunnolleni.

Seuraavina päivinä 21. ja 22. päivä kiertelin tutustumassa Salzburgin kaupunkiin ja ostin pieniä sisustustavaroita ja muita tarvittavia asioita luvattoman pieneen asuntooni. Opiskelija asuntoni oli sellainen että yhdellä hyppäyksellä pääsee vessasta sänkyyn ja toisella keittiöön. Tutustuin myös hieman paikallisiin ihmisiin.

Ensimmäinen työpäiväni 23.8 alkoi klo 9. Tutustuin paikallisen kampaamon tapoihin ja seurasin vierestä työntekijöiden toimintaa. Seuraavana työpäivänä 24.8 seurasin edelleen miten kampaamossa tehdään töitä ja millaisia käytäntöjä heillä on. Sain pestä asiakkaan hiukset ja myös siivota kampaamoa. Loppuviikolla 25 ja 26 päivä myös pomo oli töissä ja ohjeisti miten toimia työpaikalla ja kuka on työpaikkaohjaajani. Seurasin loppuviikon työpaikkaohjaajan toimintaa ja siivosin kampaamoa.

27.8 Minulla oli vapaapäivä ja menin käymään Hallein nimisessä kaupungissa. Eksyin heti kun kävelin metrin juna-asemalta eteenpäin. Loppupäivän kuljin eksyneen näköisenä yrittäen löytää Halleinin keskustaa jota en muuten koskaan löytänyt. Kissan sen sijaan löysin. 28.8 juttelin paikallisten ihmisten kanssa ja kävelin keskustassa katsellen kaunista Salzburgin kaupunkia.

29.8 maanantaina kävin todella upeassa paratiisimaisen kauniissa Hallstratt nimisessä vuoristo kaupungissa ja nautin maisemista istuskellen ja kävellen kaupungissa. Näin myös upean joutsenen poikasineen ja jouduin melkein joutsenen uhriksi syöttäessäni poikasia.

30.8 oli viides työpäivä. Harjoittelin kampauksia harjoituspäähän, siivosin kampaamoa ja autoin työntekijöitä eri työtehtävissä. Sain pomolta kehuja tekemistäni kampauksista, jonka otin todella suurena kohteliaisuutena koska hän on itse huippustailisti.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Pidä blogia WordPress.comissa.

Ylös ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: