Työharjoittelu Costa del Solilla

Hola!

 

Viisi viikkoa Costa del Solilla on vierähtänyt nopeasti. Palasin tänne työharjoitteluun vajaaksi kolmeksi kuukaudeksi kiinteistövälitysyritykseen Solid House Costa del Soliin. Olen tehnyt erilaisia markkinointitehtäviä sekä etsinyt sopivia kohteita asiakkaille. Valitsin asuinalueekseni tällä kertaa Carihuelan, joka on Benalmadena Puerton ja Torremolinoksen välissä. Kulkuyhteydet kodiltani on hyvät kaikkialle. Kun saavuin tänne helmikuussa, täällä oli todella kovat myrskyt. Lähirannallemme ajautui kuollut, yli 2000 kg painava valas ja aallot olivat yli 6 metriä. Nyt tällä hetkellä Saharasta puhaltaa lämmintä ilmaa ja lämpötila on noin 25c.

Kävin ensimmäistä kertaa tutustumassa myös Gibraltariin, joka on Britannian merentakainen alue, jonka sijainti on strategisesti tärkeä, koska Gibraltarinsalmi on Atlantin ja Välimeren välissä ja se erottaa Euroopan ja Afrikan toisistaan.

Gibraltarilla on asukkaita noin 34 000.

Gibraltarilla on välimerellinen ilmasto, jolle ovat tyypillisiä leudot talvet ja kuumat kesät. Alueella vallitsee kaksi tuulta: Saharasta puhaltava itätuuli tuo mukanaan lämmintä ja kosteaa ilmaa ja länsituuli tuo Gibraltarille raikkaampaa ilmaa.

Gibraltarilla elää Euroopan ainoa villi apinalaji, magotti. Apinat asuvat Gibraltar -vuorella. Vuori on 426 m korkea. Vuorelle kannattaa mennä järjestetyillä kuljetuksilla, jolloin opas on myös mukana. Tällaisella matkalla pääsee näkemään kaikki vuoren kohokohdat sekä apinoiden kohtaaminen on myös turvallisempaa, kun paikallinen opas on lähellä. Gibraltarilla asuu viisi eri apinaperhettä ja nämä perheet eivät tule keskenään toimeen. Perheiden kohtaaminen aiheuttaa melkoisen metelin ja tappelun. Apinoiden kanssa on oltava varovainen, niihin ei missään nimessä saa koskea. Apinat ovat niin röyhkeitä, että voivat varastaa kassisi.

Gibraltarin vuorella on yli 150 luolaa, joista upein on St.Michaelin tippukiviluola, joka on vierailemisen arvoinen kohde. Jos osallistut järjestetylle matkalle vuoren huipulle, tämä luolavierailu sisältyy matkaan.

Gibraltarilla on vain 29 km teitä ja siellä on kuvattu kaksi eri Bond elokuvaa. Gibraltarilla on hyvin erikoinen lentokenttä.Kiitorata sijaitsee aivan meren ääressä ja kiitoradan läpi kulkee autotie. Tie suljetaan koneiden noustessa ja laskeutuessa. Tällä hetkellä Gibraltarille saapuu Britanniasta neljä lentoa päivässä.

Gibraltar on verovapaata aluetta ja valuuttana toimii punta.Gibraltarilla on samanlaisia punaisia, legendaarisia puhelinkoppeja kuin Britanniassa. Myös brittiläisiä pubeja ja ravintoloita löytyy runsaasti. Gibraltarilla on hyvät ostosmahdollisuudet.

Työharjoitteluni jatkuu täällä vielä kuusi viikkoa. Tälle harjoittelujaksolle tuleminen oli helpompaa, koska olin viimevuoden lopulla täällä ensimmäisen jakson, joten liikkuminen ja ihmiset ovat ennestään tuttuja. Olen myös saanut paljon uusia kavereita täällä, joten sopeutuminen on ollut helppoa. Olen myös treenannut espanjan sanavarastoani.

Adios!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Pidä blogia WordPress.comissa.

Ylös ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: