Kohti Thaimaata

Alkuvalmisteluja

Olen Jenna ja opiskellut syksystä 2022 aikuisopiskelijana matkailualan perustutkintoa. Joulun tienoilla tuli mahdollisuus lähteä Pohjois- Thaimaahan, nimittäin Chiang Maihin hotelliin työskentelemään vajaaksi kuukaudeksi maaliskuussa 2023. 
Noh, mikäs siinä! Tämä on projekti kahden muun oppilaitoksen kanssa, jossa mm. tutkaillaan toimiiko yhteistyö kolmen koulun sekä hotellin välillä! Alkuun todella oli hieman haasteita siitä, miten kaikki informaatio, tiedot sekä koulujen väliset tavat toimia ja hoitaa virallisia asioita ja mm. rahoituksesta välittyisivät ja miten ne ylipäänsä hoituisi. Onneksi varsinkin oma opettajani Tanja on ahkera ja tietää asioita, sillä itse olin hieman kujalla! 😀 

Pakollisia papereita sekä rokotteita 

Oma aikatauluni oli hieman kiireinen, sillä osallistuin muutamaan KV- valmennuksen tunnille ja suurimman osan tehtävistä tein nopeasti pois alta ja joihinkin taas jäin roikkumaan. Hoidin tarvittavat rokotukset kuntoon koulun terveydenhoitajan sekä asuinalueeni hoitajien kanssa. Tarvittavat rokotteet olivat hepatiitti A ja B. Kävin myös lääkärillä tarkistuskäynnillä, jotta kaikki olisi varmasti kunnossa. Kävimme opettajan kanssa pakolliset paperit sekä luvat läpi, jotta ne saatiin ajallaan kuntoon. Ilahduttavaa oli myös kuulla, että opettajani ja koordinaattori tulisivat tapaamaan minua vaihtoni lopulla hotellille.

Siviilielämän tarpeet ja kodin hoidin niin, että pystyin lähtemään kuukaudeksi pois. Siinäkin menee aikaa ja se vaatii organisaatio taitoja, varsinkin kun on lemmikkejä ja monia hoitajia jotka tarvitsevat samalla yöpaikkaa. Aloitin myöskin vitamiinien säännöllisemmän syönnin sekä maitohappobakteeri kuurin, sillä Thaimaassa on luonnollisesti eri bakteerikanta ja haluan yrittää pysyä mahdollisimman terveenä. Matkaani ennen kuitenkin minulla oli kertausharjoitus pohjoisissa, ja sain sieltä flunssan sekä univajeen matkalleni, mutta tiesin selviäväni siitä. Onneksi koronarajoitteilla ei ole enää niin suurta painoa maailmalla, joten pystyin reissaamaan flunssassa. 


Tavoitteita vaihdolle

Olen kyllä innoissani ja hieman jännittynyt lähestyvästä ulkomaanjaksosta. Odotan, että pääsen näkemään vierasta kulttuuria ja uusia maisemia. Pidän kyllä siitäkin, että olen menossa suomalaisten opiskelijoiden kanssa reissuun, niin saa hieman vertaistukea sekä mahdollisuuden jakaa kokemuksia. Lisäksi nyt on ensimmäistä kertaa mahdollisuus nähdä erästä thaimaalaista kaveriani, johon olen tutustunut netissä 7 vuotta sitten. Kuinka jännää! Toivon todella, että opin myös itse kansainvälisten suhteiden luomista sekä englantia paremmin. Ne ovat suurimmat tavoitteeni. Seuraavaksi olenkin jo reissun päällä!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Pidä blogia WordPress.comissa.

Ylös ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: