Työharjoittelu Espanjassa

Kuka?

Olen Rasmus Saukkoriipi Lito20A luokalta ja opiskelen taloushallintoa. Olen 18vuotias urheilullinen poika, joka tykkää haasteista. Matkustelen paljon ja nautin siitä. Olen ammattilaisfrisbeegolfaaja ja tykkään urheilla paljon, koska minua kiinnostaa oma hyvinvointi ja uudet kokemukset.

Päätös

Päätin tehdä erilaisen valinnan työharjoittelujaksolle ja lähdin Espanjaan, koska Rasekossa on siihen hyvät mahdollisuudet. Olin jo aiemmin miettinyt tätä ratkaisua, mutta en aikaisemmin uskaltanut lähteä. Tajusin, että nyt olisi hieno mahdollisuus päästä matkustamaan uuteen maahan ja pidän matkustamisesta niin miksi ei. Onhan se nyt hienompaa olla lämpimässä viisi viikkoa, kun kylmässä Suomessa talvella. Joten tein päätöksen ja lähdin.

Suunnittelu

Tein päätöksen hyvin nopealla aikataululla ja minulla ei ollut paljoa aikaa etsiä majoitusta ja tehdä kv-valmennus harjoituksia, joten oli heti alettava hommiin. Aluksi tein tehtäviä, jotta saisin lähteä reissuun. Samalla aloin etsiä itselleni majoitusta, joka oli yllättävän hankalaa, koska ei ollut tietoa mistä ja millaista etsii. Päätin kuitenkin, että varaan Airbnb asunnon, sillä se oli helpointa ja ei ollut erillisiä kuluja. Löysin lopulta asunnon Fuengirolan keskustasta. Asunnolta oli matkaa työpaikalle noin 6 kilometriä ja plussana kuntosali 50 metrin päässä. Enää piti varata lennot ja se oli helppoa.

Työpaikka

Harjoittelun siis päätin suorittaa Mijasin frisbeegolfradalla. Mijas on kaupunki korkeammalla vuoristossa Fuengirolan vieressä ja rata on siinä lähistöllä. Pääsin siis työskentelemään hienoissa vuoristomaisemissa.

Miten liikuin Espanjassa?

Mietin ehkä vähän liian myöhään, miten kuljen töihin, sillä työpaikka oli vuoristossa ja asuin Fuengirolassa. Matkaa 6 kilometriä ja melkein pelkkää ylämäkeä. Loppujen lopuksi päätin, että radalle kuljen Uberilla ja pois kävelen tai juoksen, koska alamäki. Muutaman kerran päätin kiivetä radalle myös aamulla kävellen, mutta se oli harvinaista.

Mitä tein? 

Työtehtäviä oli monenlaisia, kuten esimerkiksi myynnillistä asiakaspalvelua, kirjanpitoa, kassakirjauksia, inventaario ja kassanlaskentaa.  Näyttönä päätin suorittaa kv-näytön, koska se sopi kokonaisuutena parhaiten työtehtäviin. En siis varsinaisesti lähtenyt suorittamaan mitään taloushallinnon osa aluetta niin kuin normaalisti.

Työpaikalla

Työpaikalla olin usein kahdestaan paikan omistajan Panun kanssa, mutta välillä meitä oli kolmekin. Työilmapiiri oli hyvä ja leppoisa ja asiaa helpotti se, että myös Panu on suomalainen. Minun oli helppo tehdä töitä ja luottaa siihen, että teen asiat oikein ja vaikka en tekisi niin sekään ei ollut maailman loppu. Sain myös paljon vapauksia tehdä mitä haluan ja milloin haluan, kunhan työt tulee tehtyä.

Vapaa-aika

Vapaa-aikani vietin melkein kokonaan radalla, koska olen itse myös frisbeegolf ammattilainen. Treenasin aina, kun en tehnyt töitä. Varsinaista vapaa-aikaa ei ollut, koska päivärutiini oli aika rankka herätys 6:50 ja suoraan salille, jonka jälkeen aamupala ja töihin. Töissä tein vaihtelevia määriä töitä, mutta yleensä pääsin pois kolmen aikaan ja siitä suoraan lähdin treenaamaan ja olin valmis vasta pimeän aikaan. Illalla vielä kävely kotiin, ruuan teko ja nukkumaan. Kävin kyllä kerran Malagassa pyörimässä ja pari kertaa Plaza Mayor:issa, mutta tosi vähän kiertelin paikkoja.

Mietteet jälkeen

Kokonaisuutena harjoittelu meni hyvin ja opin vähän lisää englantia asiakaspalvelutilanteissa ja rohkeutta sen käytössä. Sain tehdä paljon erilaisia työtehtäviä eikä yksikään päivä ollut samanlainen. Sain paljon vastuuta ja mielestäni ansaitsinkin sen. Muutenkin opin uutta kulttuuria ja millaista Espanjassa on eikä lämmöstäkään voinut valittaa.

Suosittelen kaikille kv-jaksoa, koska siellä oppii paljon uutta ja kokee uusia tilanteita. Espanja oli helppo maa asua, ei ollut vaikea sopeutua, kaikki tarvittava oli saatavilla ja läheltä sekä ihmiset ovat ystävällisiä ja mukavia. 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Pidä blogia WordPress.comissa.

Ylös ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: