Mielenkiintoinen taittotyö

Olettamukseni julkisen liikenteen ja minun yhteen sopimisesta osuivat oikeaan. Ensimmäisen työpäiväni aamulla, paikallisjuna-asemalla ihmettelin hetken ja totesin että junavuoroja oli peruttu koko aamupäivältä. Mutta pääsin kuin pääsinkin viereiseen kaupunkiin, ja menin käymään instituutin toimitiloissa. Heidän tilansa sijaitsevat upealla paikalla lähellä Brysselin keskustaa.

Paikalla oli yhteyshenkilöni ja johtajan Lauran lisäksi 5 työntekijää. Käytimme pääsääntöisesti suomen kieltä kanssakäymiseen.

Sain materiaalit koneelle vuoden 2022 toimintakertomusta varten. Teen heille vanhan ulkoasun mukaisen vuosikertomuksen, johon sain graafiset aineistot (fontit, asettelut, värit, logot, ohjeistukset), tekstitiedostot, kuvat ja kuvatekstit. Pääsin aloittamaan työn keskiviikkona. Teen työtä Adobe Illustratorilla ja PhotoShopilla. Työn esiasetukset kuntoon laitettua, tekstien ja kuvien paikalleen laittaminen alkoi sujua. Paljon tarkkaa muotoilua tekstin suhteen, teksti vilisee taiteilijoiden ja tapahtumien nimiä ja päivämääriä. Työstä on tulossa suunnilleen 26 sivuinen A4 tiedosto.

Viikonloppuna en työskennellyt projektin osilta. Yrittäjänä ollessa tietysti pitää hieman koko ajan olla oman yrityksen asioista tietoinen, ja naputteluja tuli tehtyä hieman siltä osin koneen ääressä. Ilmat ovat olleet koleat, mutta sateettomia ja aurinkoisia hetkiäkin on onneksi ollut. Asuinpaikkani lähellä on upea ulkoilualue, jossa asustelee lampien suojissa useita kymmeniä kilpikonnia. Ne olivat nousseet veden päälle kaatuneiden tukkien päälle nautiskelemaan auringosta. Täällä on myös hyvin helppoa löytää upeita linnoja, katedtraaleja tai kirkkoja. Ne ovat upeita vierailukohteita.

Teen arjessani Turussa paljon työtä kilpien, vaakunoiden ja logojen parissa. Täällä näiden asioiden kanssa ollaan ihan eri tasolla.

”Joka paikassa” on omat kilpensä, kehotus-, kielto-, opaste, maakunnan vaakuna nyt vähintään, ehkä oma suvunvaakunakin. Ihan kilpenä seinässä tai lippuina liehumassa. Heraldiikka ja vaakunat taitavat olla isommassa osassa belgialaisten identiteettiä kuin esim. Suomessa. Kilpikauppiaan unelma!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Pidä blogia WordPress.comissa.

Ylös ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: