Arrival to Italy

My flight from Helsinki-Vantaa airport towards Munich with Lufthansa departed at 6.10 am on the 23rd of April. The airport was surprisingly crowded but luckily everything went as smoothly as planned. In Munich, I had 4 hours before my next flight, so I decided to have some breakfast and explore the airport of Munich. The breakfast was delicious. My flight from Munich to Bologna with Lufthansa departed at 11.38 am which went very smoothly, and the views were just beautiful since we flew over the Alps. I flew with Lufthansa because their flight was fast and the price was a bit lower than for example Finnair.

Lentoni Lufthansalla kohti Müncheniä lähti Helsinki-Vantaan lentokentältä klo 6.10 23.04. Lentokenttä oli yllättävän täynnä, mutta kaikki kuitenkin meni sujuvasti ja suunnitellusti. Münchenissä seuraavaan lentooni oli 4 tuntia aikaa, joten päätin mennä syömään aamiaista ja pyörimään kentän liikkeisiin. Aamupalani oli todella herkullinen ja paljon täyttävämpi kuin aikainen hotelli aamupalani. Lentoni Lufthansalla Münchenistä kohti Bologna lähti klo 11.38. Lento meni todella hyvin ja lensimme Alppien yli, joten näkymät olivat myös upeat.

Munich airport
Airport breakfast. Chia fresh porridge, Orange juice and fruit salad.

I arrived in Bologna at 12.38 pm. From the Bologna airport, I took an airport train to the Bologna train station. The Bologna train station had very clear instructions where everything is located so there was no problem finding the right platform. I bought my train ticket from Bologna to Modena from the ticket machine, which was very easy. 

Saavuin Bolognaan klo 12.38. Lentokentältä otin lentokenttä junan Bolognan juna-asemalle. Asemalla oli hyvin selkeät ohjeistukset missä kaikki sijaitsi, joten oikea laituri oli helppo löytää. Junalipun Modenaan ostin lippuautomaatilta.

The train journey took about 25 minutes. After arriving in Modena I took a taxi to my residence which took about 8 minutes. When I arrived at my residence, I had my trip’s first problem. Couldn’t get my apartment door open. After a while of trying, I finally got it open. The problem was that in Italy you usually have a few security locks in the same lock to unlock before you can get the door open. And the doors open inwards. I think that was my first “cultural shock” that I had.

Juna matka kesti n.25min. Saavuttuani Modenaan otin juna-asemalta taksin asunnolleni. Taksi matka kesti n.8min. Saavuttuani asunnolleni kohtasin matkani ensimmäisen ongelman. En saanut asuntoni oveani auki. Kuitenkin jonkin ajan lukon kanssa taistelemisen jälkeen sain oven vihdoin auki. Ongelma oli siis se, että useimmissa ovissa Italiassa on metallitapit turvalukkoina, jotka pitää avata ennen kuin saat oven auki. Ovien avaamiseen tarvitaan myös huomattavasti enemmän voimaa kuin suomessa ja ovet avautuvat sisäänpäin. Sanoisin, että se oli ensimmäinen ”kulttuuri shokkini”.

The lobby of the residence

The Airbnb was very nice and just what I had imagined.

Asunto oli oikein kiva ja juuri sellainen mitä oli kuvitellut. 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Pidä blogia WordPress.comissa.

Ylös ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: